Sayfalar

Kaplıca sektörü sosyal Medyada

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA BİÇİMİ
 
·Kaplıca Sezonu: Bölgenin çevre halleri göz önünde bulundurularak tanımlanır. Çoğunlukla yurdumuzda belirlenmiş ılıca ve içmecelerin dönemi onbeş Mayıs - onbeş Eylül ortasıdır.
 
·Ilıcalarda Terapi Süresi (Kür): Lüzumlu menfaati elde etmek için üç haftalık bir iyileştirme ve minumum 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo zamanı ve Müddetler: Banyoya girmeden evvel; ufak ve büyük Abdest oluşturmak, banyoda hareketsiz durmak icap eder. Banyodan çıktıktan daha sonra da; havlu ile kurulanılmaz, havlu yahut bornoza bürünülür, ılık gözde (odada) 1 Saat dek uzanılır. Bu zaman içerisinde, beden terler. Daha sonra giyinilir ve 60 dakika dek daha aynı odada kalınır.
 
·1.ci Banyo; il yemekten (kahvaltıdan) evvelce aç karnına veya kahvaltıdan 1 saat sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat evvelce edinmesi halinde maksimal derece fayda temin edilir.
 
·Banyoda durma müddeti: birinci Gün on dk; birdahakilerde ise, hasta olanın yaradılışına (bünyesine) ve rahatsızlığa nazaran, oniki-20 Dakka arasındadır.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) marazlıklarda tavsiye edilir. Süresi üç-6 hafta var olmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir defada altı Su bardağı (bir.beş litre); ondan sonraki zamanlar; sabah, öğle ve akşam ziyafetlerinden 30 dakika ilk olarak 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Hastalıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları marazlıkları: Sürekli (kronik) ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla alakadar marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata yaradığı tespit edilmiştir.
 
·Cilt Hastalıkları: Tüm cilt marazlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve killi sulardan yararlanılır.
 
·Hormonel rahatsızlıklar: Bu rahatsızlıklara, radio-aktiviteli Sular iyi gelir.
 
·Göz Hastalıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·bayan rahatsızlıkları: Bu bahiste doktor önerisi mevcut olmadan ılıca tedavisi müraacat edilmesi doğru olmaz. Ateşli kadın hastalıklarında ve hamile hanımefendilerde kaplıca tedavisi aşırı boyutta titiz ve kesinlikle doktor gözetiminde uygulamasında yarar vardır. Bahsi geçenlerin üstünde Aybaşı rahatsızlıkları, kronik rahim rahatsızlıklarında; sülfürlü (kükürtlü), killi ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: ilerki mertebede kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca terapisi gerçekleştirilmez. Ötekileri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor sıkışmalarında ılıcalardan faydalanılmaz. Davamlı (kronik) gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, dispepsi (hazımsızlık) ve davamlı (kronik) kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan istifade edilir.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Aşırı ve ateşli romatizmada, kaplıca tedavisi gerçekleştirilmez. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, stereo-aktiviteli ve killi sulardan menfaatlenilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer marazlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan yararlanılır. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi rahatsızlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, killi ve radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Solunum yöntemi hastalıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan menfaatlenilir. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.
 
Şeker rahatsızlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.
 

http://nucommunities.com/pg/blog/owner/tent99tip
http://nucommunities.com/blog/view/5536/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://circlebrook.com/pg/blog/owner/beard01weed
http://circlebrook.com/blog/view/65662/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://theatreplayers.com/pg/blog/owner/tent32sid
http://theatreplayers.com/blog/view/100798/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://hiphopmula.me/pg/blog/owner/giants44don
http://hiphopmula.me/blog/view/94523/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://safalaya.tk/pg/blog/owner/tent51oak
http://www.friendtrap.com/pg/blog/owner/mose84don
http://safalaya.tk/blog/view/239243/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://www.friendtrap.com/blog/view/2224/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://space9x.net/pg/blog/owner/beard03test
http://space9x.net/blog/view/303/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://songshui.org/pg/blog/owner/jarvis58ant
http://songshui.org/blog/view/11882/kaplica-otelleri-ve-tatili
http://myspace.pk/pg/blog/owner/darrel06ant

0 yorum: